Från planta till kopp - kaffekurs

Från planta till kopp - kaffekurs

Var med och upplev en fantastisk resa genom kaffets värld.

Är du en passionerad kaffedrickare som alltid har undrat över hemligheterna bakom din favoritdryck? Eller är du nyfiken på att utforska kaffets fascinerande resa från odling till bryggning? Oavsett vilket är vår "Planta till Kopp"-kurs den perfekta möjligheten att fördjupa dig i världen av kaffe på ett sätt som du aldrig tidigare upplevt.

Under denna två timmar långa kurs tar vi dig med på en resa genom kaffets alla skeden - från den lilla kaffebönan på plantagen till den aromatiska drycken i din kopp. Förbered dig på att bli förvånad över den mängd arbete och expertis som krävs för att skapa den perfekta kopp kaffe.

Först och främst får du lära dig om hur kaffebönorna faktiskt odlas och skördas på plantagen. Vi utforskar de olika arbetsprocesserna och teknikerna som används för att odla och skörda de bästa bönorna. Det är en fascinerande inblick i det hantverk som ligger till grund för varje kopp kaffe vi njuter av.

Efter att ha lärt oss om odlingen tar vi steget vidare till rostning. Du kommer att få uppleva den spännande processen där kaffebönorna förvandlas från gröna till den mörka, kryddiga rostning som vi känner igen och älskar. Vi delar med oss av insiderhemligheterna bakom rostningens konst och hur olika rostningsgrader påverkar smaken och aromen hos ditt kaffe.

Men vi stannar inte där. Under kursens gång lär vi oss även om vikten av kvalitetstestning och hur man upptäcker de finaste nyanserna av smak och doft i kaffet. Från att använda dina sinnen till att förstå kaffets komplexa smakprofiler - du kommer att lämna kursen med en helt ny förståelse för vad som utgör en riktigt bra kopp kaffe.

Slutligen tar vi oss tid att fördjupa oss i konsten att brygga det perfekta kaffet. Genom att experimentera med olika bryggmetoder och bryggverktyg lär du dig att maximera smakupplevelsen och upptäcka din personliga preferens när det gäller kaffebryggning.

Vår "Planta till Kopp"-kurs är inte bara en lärorik upplevelse utan också en underbar möjlighet att fördjupa sig i kaffets värld tillsammans med nära och kära. Oavsett om du är en erfaren kaffedrickare eller bara nyfiken på att lära dig mer, så är denna kurs något för dig.

Så varför inte ta steget in i kaffets fascinerande värld med oss? Anmäl dig till vår nästa kurs och upptäck alla hemligheter bakom din älskade morgondryck. Vem vet, du kanske kommer att lämna kursen som en riktig kaffekonnässör!

Kaffehälsningar,

Tobias och Carl, Ostindia Rosteriet AB

 Boka här!

Tillbaka till blogg