AB Ostindia Rosteriet

 • Jesper Henriksson

  Rostmästare

  Jesper@ostindia.se

  08 511 70 100

 • Tobias Carlbom

  Marknad- & ekonomiansvarig

  Tobias@ostindia.se

  +46 700 49 98 66

 • Carl Henriksson

  Försäljningsansvarig

  Carl@ostindia.se

  +46 730-78 76 38

 • Svante Henriksson

  Husfar

Kontakta oss

Innehåll som kan döljas

Hitta hit!

Fredenvägen 11, 186 92 Vallentuna

Öppetider

Öppet vardagar mellan 08 - 16.
Ring gärna innan för att se om vi är på plats!

Ring oss

08 511 70 100

Email

Info@ostindia.se, Jesper- Tobias- Carl@Ostindia.se

Historien bakom Ostindia

Kort efter andra världskrigets slut, runt 1949, slår Bengt Lindberg upp portarna till sin kaffebutik Ostindia mitt inne i Stockholms centralt belägna Klarakvarteren. Där säljs inte bara kaffe utan också konserver. Kaffet rostas i en källarlokal i Hjorthagen. Varumärket Ostindia registreras år 1952 och fortfarande idag är det i princip samma kaffeblandning som säljs med smärre modifikationer.

Under 1970-talet byter kafferörelsen ägare och Gunnar Dillner tar över. Han utvecklar verksamheten och startar en egen maskinagentur för kaffebryggare och espressobryggare. Till det erbjuder han också service av maskinerna. Espressokaffe börjar man också att sälja vid den här tiden och Ostindia är därmed en av de första i Sverige att introducera detta idag så populära kaffet.

Efter att drivit företaget runt 20 år tar två av hans anställda över verksamheten 1991. Det är Svante Henriksson, med tidigare erfarenhet som livsmedelshandlare, och sonen Jesper. De fortsätter att satsa på att vara en agentur av kaffemaskiner med tillhörande service. Men det mesta krutet läggs på rosteriet som ligger ute i Vallentuna sedan 1986, dessförinnan låg det i Värtahamnen.

Dagens Ostindia Rosteriet AB rostar mest åt företagskunder kaféer, hotell och restauranger, som de erbjuder hela paketet med kaffe, maskiner och service. De finns framför allt i Storstockholms närområde, vilket gör det möjligt för Ostindia att hålla korta ledtider och just uppfylla företagets signum: nyrostat kaffe. Lagren är därför små och bönorna, cirka 40 ton per år, rostas allt eftersom beställningarna kommer in.

Jesper, Carl & Tobias